Verantwoord beheer
Verantwoord en veilig gebruik van de locaties staat voorop bij LOU.
ꙩ Verantwoordelijk beheer.
Op de locaties van LOU kent iedereen elkaar en zijn of haar kwartiermakers. De kwartiermaker is gevestigd op de locatie, in een kantoor, of soms letterlijk in een beheerderswoning. Daarmee is er permanent toezicht door directe vertegenwoordiging van LOU. Er zijn whatsapp groepen, ‘pandvergaderingen’ en continu informeel contact met de beheerders. Ook bruikleners dragen actief bij aan het welzijn en toezicht op de locatie.
ꙩ Vergunningen
LOU draagt er zorg voor dat alle vergunningen op orde zijn. Meestal betreft dat een tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan, een melding brandveilig gebruik en een exploitatievergunning in het geval van horeca. LOU gaat in een vroeg stadium in gesprek met de eigenaar en gemeente over de activiteiten en mogelijkheden.
ꙩ Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijke pijler van LOU, met oog op de toekomst en de kosten voor de eigenaar. Met LOU wordt direct bespaard op de energiekosten. Bijvoorbeeld het vervangen van TL-licht door Led-licht. Door het actieve beheer van de kwartiermaker wordt nauw toegezien op verspilling, zoals onnodig warmte en elektra gebruik.
ꙩ Veiligheid
Het optimale gebruik draagt bij aan toezicht op de locatie. LOU-projecten zijn levendige plekken met veel sociale controle. Onze bruikleners zijn nauw betrokken en nemen ook hun verantwoordelijkheid bij het vergroten van de veiligheid. Bij onbewaakte momenten blijft de deur gesloten. Indien nodig wordt cameratoezicht geplaatst.
ꙩ Brandveiligheid
Aan brandveiligheid worden geen concessies gedaan. Brandblusmiddelen en vluchtvoorzieningen worden netjes onderhouden, en bij gewijzigd gebruik worden de benodigde voorzieningen aangepast conform de NEN-normeringen.
ꙩ Technisch beheer
LOU heeft, naast sociaal beheer ook technische beheerders in dienst die snel en flexibel inzetbaar zijn. Daarnaast kan LOU een beroep doen op de technische dienst van DePlaatsmaker.
ꙩ Relatie met de omgeving
Doordat LOU warme relaties onderhoudt met bewoners en organisaties in de omgeving is de sociale cohesie niet alleen inpandig sterk, maar ook in de buurt. Het versterkt het toezicht en secundair verantwoordelijkheidsgevoel. Onze projecten zetten zich regelmatig in voor schoon, heel en veilig in de buurt. Van afvalprikacties, tot nachtelijke voetbaltoernooitjes om rellende jongeren van straat te houden.